На аукціоні в Японії ягоди черешні продали за химерною ціною

На аукціоні в Японії ягоди черешні продали за химерною ціною
Ця черешня вийшла на ринок у 2019 році
Фото з відкритих джерел

Вартість однієї ягоди сорту Juno Hearts склала $270

На аукціоні в Японії продали 15 черешень найвищого ґатунку у формі серця за 450 тис. єн ($4 073). Вартість однієї ягоди сорту Juno Hearts склала 30 тис. єн ($270), повідомляє The mainichi.

У повідомленні йдеться, що сорт Juno Hearts виведений у префектурі Аоморі та відомий високим умістом цукру – 20%.

Ця черешня вийшла на ринок у 2019 році. Ягодам, що мають діаметр понад 31 мм і гарний колір та блиск, присвоюється головний фірмовий знак Aomori Heartbeat.

photo_l

29 червня на центральному гуртовому ринку Хатінохе було виставлено на аукціон 26 коробок черешень Juno Heart та 13 коробок Aomori Heartbeat, вироблених у містечках Саннохе та Нанбу, сусідньому з Хатінохе.

Після початку аукціону по сьомій ранку, торгові маклери почали підвищувати ставки за черешні один за одним.

«Рівень уваги вищий, ніж минулого року, – сказав Йосітака Йокомачі, президент дистриб’ютора фруктів та овочів Hachinohe Chuo Seika K.K. – Оскільки вони не були розподілені по країні, я думаю, що бізнес-запити надходитимуть ще деякий час».

Киоко Наґацука, гуртова продавчиня фруктів та овочів з компанії Nagatsuka Seika K.K., штаб-квартира якої розташована в місті Чиба на сході Японії, успішно зробила найвищу ставку в розмірі 450 тис. єн за коробку черешень Aomori Heartbeat.

«Багато людей дивуються їх розміру та солодкості. Хоча є багато людей, які досі не знають про них, я хотіла б представити ці черешні всій країні», – сказала вона.

Нагадаємо, українським фермерам доводиться знищувати врожай черешні. До таких варварських методів доводиться вдаватися через відсутність попиту на ягоди. Фермери бідкаються, що черешню не купують навіть на переробку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: