На Одещині через засуху аграрії можуть втратити понад 50% врожаю

На Одещині через засуху аграрії можуть втратити понад 50% врожаю

Фермери стверджують, що такої сильної засухи не було з 1947 року, - голова ОДА

На Одещині аграрії через цьогорічну засуху можуть втратити понад 50% врожаю Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Одеської обласної держадміністрації Максим Куций.

За його словами, фермери стверджують, що такої сильної засухи не було з 1947 року.

«Крім викликів, пов'язаних з епідемією коронавіруса, Одеська область знаходиться на межі ще однієї критичної і дуже небезпечній ситуації - загибелі 0,5 млн га озимих через посуху. Це понад 50% від усіх посівів в регіоні. Якщо в минулому році ми зібрали 3,7 млн т врожаю, то в цьому, за прогнозами, зможемо вийти лише на 1,2 млн. тонн», - зазначає Куций.

Голова ОДА каже, що агропідприємствам Бессарабії загрожує банкрутство, а бюджету - значна нестача коштів.

«Зустрівся з аграріями Болградського району - оцінювали масштаби завданих збитків та обговорювали всі можливі загрози, адже домогосподарства вже другий рік страждають від посухи і можуть втратити до 2 млрд грн», - зазначив Куций.

Як пише голова ОДА, ситуація в області з АПК настільки критична, що облдержадміністрація вже направили кілька звернень до уряду.

Крім того, ОДА звернулася до банківських установ, щоб ті відстрочили погашення кредитів або надали пільгові умови для сільгоспвиробників, які постраждали від посухи.

Як повідомлялося, Бессарабія через посуху практично залишилася без зернових.

Нагадаємо, що в Кілійському районі Одеської області фермер наклав на себе руки тому, що через засуху втратив 100% врожаю.

Також супутниковий моніторинг дає невтішні прогнози урожаю для України, бо через засуху у квітні постраждали озимі у південних регіонах. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: