Обрано кандидатку від Євросоюзу на пост глави МВФ

Обрано кандидатку від Євросоюзу на пост глави МВФ
Крісталіна Георгієва

Кандидатура Георгієвої була схвалена після більш ніж 12 годин переговорів

Уряди країн Європейського Союзу висунули на пост директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду представницю Болгарії Крісталіну Георгієву.

Про це повідомляє Reuters.

Вибори проводилися по електронній пошті під загальним керівництвом французького фінансового відомства. Кандидату необхідно було заручитися підтримкою кваліфікованої більшості - 55% від числа країн ЄС, тобто 16 країн, на яких до того ж має припадати не менше 65% населення Євросоюзу.

На фінальному етапі боротьба розгорнулася між кандидатурами Георгієвою і представником Нідерландів Йеруном Дейсселблумом. Перемогу Георгієвій вдалося здобути лише в четвертому турі голосування.

Дейсселблум сердечно привітав Георгієву з успіхом. Голосування і дискусії щодо кандидатур тривали в п'ятницю більше 12 годин.

Крісталіна Георгієва (народилася 13 серпня 1953 року) - болгарський економіст і професор, експерт з питань сталого розвитку. З 2010 по 2014 рік була єврокомісаром з міжнародного співробітництва, з листопада 2014 по грудень 2016-го працювала на посаді третього заступника голови Європейської комісії. З 2017 року перебуває на посаді головного виконавчого директора Світового банку. Її кандидатура особливо активно підтримувалася Францією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: