«Північному потоку–2» загрожують проблеми через Німеччину, – ЗМІ

«Північному потоку–2» загрожують проблеми через Німеччину, – ЗМІ

Німецькі медіа з’ясували, що ФРН збирається відхилити важливу заявку російського проекту

Федеральне мережеве агентство ФРН планує відхилити заявку Nord Stream 2 («Північний потік–2») на звільнення від норм газової директиви ЄС. Як повідомляє видання Handelsblatt, за документом, який регулятор направив учасникам процесу, газопровід не відповідає передумовам закону ФРН про енергетичне господарство, які дозволили б звільнити його від регулювання.

Товариство з обмеженою відповідальністю Nord Stream 2 AG направило заявку на початку 2020 року. Теоретично можливість звільнення від регулювання передбачається законодавством ФРН, але поширюється тільки на газопроводи, які були добудовані до травня 2019 року. Газопровід Nord Stream 2 добудований не був. У заявці акціонерного товариства наводився той аргумент, що поняття «добудований» або «закінчено» не потрібно трактувати вузько, але регулятору цього здалося недостатньо.

Фахівці вважають, що власник Nord Stream 2 подасть апеляцію у Вищий земельний суд Дюссельдорфа. У Федеральному мережевому агентстві виданню в свою чергу повідомили, що після того, як учасники процесу ознайомляться з документом, буде ухвалене остаточне рішення. Термін на ознайомлення закінчується 8 травня.

Будівництво «Північного потоку–2» зупинилося в грудні 2019 року. Сполучені Штати ввели санкції, записавши їх окремим рядком у свій оборонний бюджет-2020 року, проти компаній-підрядників, які займалися глибоководним укладанням труб по дну Балтійського моря. Компаній, які співпрацювали з «Газпромом», було дві: швейцарська Allseas Group і італійська Saipem. Не чекаючи, поки Дональд Трамп офіційно підпише оборонний бюджет із санкціями проти російської труби, європейські компанії вийшли з проекту.

Взимку 2020 року американські політики і експерти неодноразово висловлювали думку, що санкції США, які були запроваджені в кінці грудня минулого року, заблокують будівництво російського газопроводу «Північний потік–2», оскільки російська сторона не володіє необхідними технологіями, щоб завершити проект.

Нагадаємо, «Оператор ГТС» стверджує, що Україна готова до припинення транзиту російського газу.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: