Податкова зменшила розмір штрафів за порушення платниками ПДВ граничного строку

Податкова зменшила розмір штрафів за порушення платниками ПДВ граничного строку

У разі відсутності реєстрації штраф тепер складатиме 2,5 % (було 5 %) від обсягу постачання без ПДВ

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що з 8 серпня 2020 року набрали чинності норми Закону України від 14.07.2020 № 786-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб – підприємців», які  стосуються адміністрування ПДВ.

Так, для платників ПДВ, які сплачують єдиний податок та застосовують квартальний звітний (податковий) період, останнім квартальним звітним (податковим) періодом для подання податкової звітності з податку на додану вартість є другий квартал 2020 року.

Першим місячним звітним (податковим) періодом з податку на додану вартість для таких платників є липень 2020 року.

Також зменшено розмір штрафів за порушення платниками ПДВ граничного строку для реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування до таких податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних:

  • у разі відсутності реєстрації – 2,5 % (було 5 %) від обсягу постачання без ПДВ, але не більше 1700 гривень (було 3 400 гривень);
  • у разі несвоєчасної реєстрації – 1 % (було 2 %) від обсягу постачання без ПДВ, але не більше  510 гривень (було 1 020 гривень). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: