Суд розгляне апеляцію Приватбанку щодо кредитів Коломойського

Суд розгляне апеляцію Приватбанку щодо кредитів Коломойського
Коломойський не хоче повертати державі 9 млрд грн
фото з відкритих джерел

У квітні 2019 року Коломойський подав п'ять позовів до НБУ та Приватбанку

Північний апеляційний господарський суд 9 лютого розгляне скарги Приватбанку і Національного банку на рішення, яким було визнано недійсним особисту поруку бізнесмена Ігоря Коломойського за кредитами рефінансування в 2015 році. На той момент він ще був власником банку. Про це повідомляє пресслужба банку.

Повідомляється, що судове засідання призначено на 13:20.

Нагадаємо, що засідання мало відбутись минулого тижня, 2 лютого, однак було перенесене у зв’язку із заміною судді.

Рішенням Господарського суду м. Києва 19 червня 2020 року, з яким не погодилися Приватбанк та НБУ було задоволено позов Коломойського та визнано недійсною його особисту поруку за кредитами рефінансування, які Приватбанк залучив в НБУ у період до націоналізації.

У Приватбанку зазначили, що у 2015 році Коломойський, який був співвласником Приватбанку, уклав з Нацбанком договори особистої поруки про погашення п’яти кредитів рефінансування Приватбанку, отриманих у 2008–2014 роках.

У квітні 2019 року Коломойський подав 5 позовів до НБУ та Приватбанку, у яких намагається оскаржити зазначені договори рефінансування та свою особисту поруку за цими договорами. У травні 2019 року всі п'ять позовів було об'єднано в одне провадження у справі № 910/5172/19.

Також ЗМІ розповіли, як Коломойський по шматочку відгризає майно Приватбанку.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: