Сусідня з Україною держава не підтримала санкції ЄС проти Росії – ЗМІ

Сусідня з Україною держава не підтримала санкції ЄС проти Росії – ЗМІ
За словами європейського дипломата, «всі країни відкрито підтримують нові санкції щодо РФ, крім Угорщини»
колаж: depo

Будапешт наголошує на «важливості діалогу»

У вівторок, 22 лютого, під час засідання комітету постійних представників країн Європейського Союзу Угорщина не підтримала новий пакет санкцій щодо Росії. Про це повідомляє телеканал CNBC, посилаючись на дипломата у ЄС.

За словами дипломата, «всі країни відкрито підтримують нові санкції щодо РФ, крім Угорщини». Там наголосили на «важливості діалогу».

Як додає ВВС, деякі країни мають тісніші відносини з Росією, до їх переліку входить і Угорщина. Тому, на думку дипломатів, там можуть не підтримати нові санкції, лише після повномасштабної атаки.

Згодом Угорщина спростувула інформацію, що не підтримала санкції ЄС проти Росії.

Варто зазначити, що сьогодні президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Як поінформував президент України в Twitter, він ознайомив Орбана із ситуацією у питанні безпеки на території регіону:

«Домовилися докладати спільних зусиль для мирного врегулювання», – підсумував Зеленський розмову з прем'єр-міністром Угорщини.

Раніше Угорщина відмовила НАТО на тлі російської загрози.

Нещодавно Зеленський вперше поговорив з прем'єром Угорщини та запросив його в Україну. У червні минулого року Орбан казав, що хоче зустрітись із Зеленським.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: