У квітні Нацбанк за результатами перевірок покарав три банки

У квітні Нацбанк за результатами перевірок покарав три банки
За результатами перевірок у квітні НБУ застосував до трьох банків заходи впливу

Заходи впливу застосовані за порушення, що були виявлені до обмежувальних карантинних заходів

Національний банк за результатами перевірок у квітні застосував до трьох банків заходи впливу. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Регулятор перевіряв, як банки запобігають та протидіють легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, а також на предмет фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.

За результатами перевірки:

  • Нацбанк оштрафував Полтава-банк на 300 тис. грн за нездійснення на постійній основі з урахуванням ризик-орієнтованих підходів належного аналізу фінансових операцій клієнтів; а також надіслав йому письмове застереження за неналежне виконання обов’язку здійснювати вивчення клієнтів.
  • Креді Агріколь Банк отримав письмове застереження за невиконання банком зобов’язання негайно повідомити спеціально уповноважений орган про спробу встановлення ділових відносин з фізичною особою, яку включено до переліку осіб, пов’язаних з провадженням терористичної діяльності або щодо якої застосовані міжнародні санкції.
  • Міжнародний інвестиційний банк також отримав письмове застереження: за порушення вимог щодо розробки, впровадження та постійного оновлення внутрішніх документів банку з питань фінансового моніторингу; нездійснення належної оцінки фінансового стану клієнтів.

Заходи впливу до банків застосовані за порушення, що були виявлені до обмежувальних карантинних заходів.

Нагадаємо, фінансисти дали валютний прогноз на травень.

Як повідомлялося, Нацбанк пояснив вплив облікової ставки на інфляцію.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: