«Укрнафта» може зупинити виробництво через низькі ціни на сировину

«Укрнафта» може зупинити виробництво через низькі ціни на сировину
Укрнафта просить податкових канікул до кінця 2020 року

Виробнича діяльність «Укрнафти» стає збитковою, — заявляють у компанії

Напівдержавна «Укрнафта» повідомила про ризик зупинки свого виробництва через наднизькі ціни на нафту у світі та нерентабельність своєї роботи.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Так, наразі ціни на нафту Urals — індикатор цін на нафту українського походження — впали до 19-23 доларів за барель, що набагато нижче за собівартість видобутку цієї нафти з урахуванням рентних платежів та податків.

При цьому, «Укрнафта» не змогла продати близько 420 тисяч тонн нафти та конденсату на державних аукціонах через те, що держава встановила рівень ціни вищий, за ринковий. На цю нафту «Укрнафті» нараховують рентні платежі та податки.

«За таких умов виробнича діяльність «Укрнафти» стає збитковою, і компанії загрожує фінансовий колапс і зупинка виробництва», — заявляють у компанії.

В «Укрнафті» просять уряд про допомогу. Зокрема, скасувати чи зменшити податки або зобов’язати Нафтогаз викуповувати нафту, видобуту «Укрнафтою».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Саудівська Аравія хоче поставляти нафту в Європу за рекордно низькою ціною.

Також зазначалося, що в Європі почали відмовлятися від російської нафти.

Як повідомлялося, для Росії нинішні ціни на нафту, які менш ніж за місяць обвалилися вдвічі, є катастрофою. Росія і Саудівська Аравія почали «війну на виснаження.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: