Уряд ламає голову, як уберегти 10 млрд від Суркісів

Уряд ламає голову, як уберегти 10 млрд від Суркісів

Печерський райсуд Києва задовільнив позов братів Суркісів проти «Приватбанку» щодо стягнення майже 10 млрд грн.

У парламенті зареєстрували законопроєкт, що заблокує примусове стягнення з Приватбанку $350 млн на користь компаній Суркісів

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, що заблокує примусове стягнення з Приватбанку $350 млн на користь компаній Суркісів. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Відповідний проєкт закону №4064 авторства Мін’юсту 7 вересня зареєстрував народний депутат Юрій Камельчук (фракція «Слуга народу»).

На сайті парламенту поки нема тексту законопроєкту, але Малюська раніше опублікував його в соцмережі.

.jpg_310

Документом пропонується доповнити закон «Про виконавче провадження» статтею, де вказано, що примусове стягнення можливе тільки в тому випадку, коли майно відповідача заарештоване.

Мін'юст також не оформив законопроєкт, як урядовий, тому що процедура його узгодження в Кабміні зайняла б як мінімум тиждень.

Нагадаємо, 5 вересня міністр юстиції звернувся до Верховної Ради з проханням негайно заборонити стягнення грошей «Приватбанку».

Як відомо, 2 вересня Печерський райсуд Києва задовільнив позов братів Суркісів проти «Приватбанку» щодо стягнення майже 10 млрд грн.

Міністр юстиції назвав рішення суду «одним з найбільших зашкварів в історії судової влади України».

Раніше міністр Денис Малюська побачив «договорняк» між Суркісами та суддями у справі проти «Приватбанку».

Суд ухвалив порядок примусового виконання ухвали про забезпечення суперечливого позову компаній братів Суркісів про обслуговування депозитів, конвертованих у капітал ПриватБанку під час націоналізації, направлене на фактичне стягнення з банку $350 млн.

Печерський суд також санкціонував арешт майна Приватбанку в разі відмови виплати компаніям Суркісів 10 млрд грн.

Йдеться про $250 млн депозитів (і $100 млн відсотків за ними) шести офшорних компаній сім’ї Суркісів, які були розміщені в кіпрському філіалі ПриватБанку за часів, коли власниками банку були Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов. Ці кошти, як кошти пов’язаних осіб, були конвертовані в капітал банку перед його націоналізацією. Тому на поточний момент жодних депозитів, виконання яких як запобіжних захід вимагає суддя Вовк, у ПриватБанку немає.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: