Уряд займатиме жорстку позицію щодо обмеження оплати праці для керівників нацкомпаній

Уряд займатиме жорстку позицію щодо обмеження оплати праці для керівників нацкомпаній
«Ми будемо достатньо жорсткі з точки зору позиції уряду. Що стосується надмірних оплат, то після того, як таке рішення було прийнято наглядовою радою, що не проводила консультації з урядом, Кабмін прийняв відповідні рішення одразу. Ці обмеження діют

Кабмін вніс у Раду закон щодо повноважень наглядових рад національних компаній

У Верховну раду України внесений законопроект про повноваження наглядових рад. Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній раді, інформує РБК-Україна.

Таку інформацію глава уряду озвучив, відповідаючи на питання про оплату праці керівників національних компаній.

«Ми будемо тут достатньо жорсткі з точки зору позиції уряду. Тому що зараз виплати проводяться за діючими контрактами... Що стосується надмірних оплат, то після того, як таке рішення було прийнято наглядовою радою, що не проводила консультації з урядом, Кабмін прийняв відповідні рішення одразу. Ці обмеження діють з липня місяця», - повідомив Гройсман.

Прем'єр наголосив, що у парламент внесений законопроект про повноваження наглядових рад.

«Що стосується наглядових рад. Ви знаєте, що наглядові ради ми почали змінювати по конкурсу, і фактично є різний досвід: і позитивний, і менш позитивний. Але зупинятись у корпоратизації не потрібно, треба йти далі. Що стосується повноважень наглядових рад, то в парламенті є новий закон. Тому дискусія ще попереду», - додав він.

Нагадаємо, раніше міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко анонсував, що в Україні в 2019 році планується сформувати наглядові ради ще п'яти великих державних компаній.

Як повідомлялося раніше, в липні парламент проголосував за основу та в цілому у першому читанні законопроект №8331-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення функціонування фінансового сектора в Україні», що дозволить вносити зміни до складу наглядових рад державних банків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: