В Україні подорожчає популярний сорт алкоголю

В Україні подорожчає популярний сорт алкоголю
Вином можна запастися, поки ціни не зросли
фото з відкритих джерел

Названо причини зростання цін на вина усіх сортів

Українських споживачів попереджають про значне зростання цін на вітчизняні та імпортні вина у період новорічних свят. Про головні причини підвищення цін на всі сорти напоїв у світі та на українському ринку, пише biz.today.ua.

Винороби Євросоюзу та США запланували підвищення закупівельних цін на вина через поганий урожай винограду у 2021 році. Так, виробники у Франції та Італії мають намір збільшити вартість продукції майже на чверть.

Виробники вин із Нового Світу, Трентіно – Альто Адідже (Італія), Шампані, Бургундії, Долини Луари та Гасконі (Франція) та інших виноробних регіонів у середньому збільшили ціни на вина на 20-25%.

На вартість вин дуже впливають ціни на логістику та енергоносії, що у 2021 році стало ще однією причиною зростання цінників на всі сорти популярного алкогольного напою.

Крім того, у всьому світі, включаючи Європу та США, спостерігається зниження обсягів виробництва вин. У країнах ЄС щорічне скорочення становить у середньому 13 відсотків.

Нагадаємо, цьогоріч у Франції очікують найменший від початку століття збір ягід винограду, а це, відповідно, вплине на виробництво вина.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: