В Україні аграрії засіяли понад 90% від прогнозованих площ

В Україні аграрії засіяли понад 90% від прогнозованих площ
Згідно даних з регіонів, посівна площа основних культур збільшиться на 600 тис. га, порівняно з 2019 роком та становитиме 15,5 млн га, - мінекономіки

Польові роботи проведені на 14,1 млн га, що становить 91% від прогнозованих 15,5 млн

В Україні станом на 14 травня польові роботи проведені на 14,1 млн га, що становить 91% від прогнозованих 15,5 млн. Про це повідомляє Мінекономіки.

Зазначається, що у період за минулий тиждень аграрії посіяли 827 тис. га ярих зернових, зернобобових та технічних культур.

«Практично завершена  сівба усіх ярих, окрім сої (1,1 млн га або 80% від прогнозу у 1,4 млн га) та гречки (21 тис. га або 28% з прогнозованих 75 тис. га)», - йдеться у повідомленні міністерства.

За оновленим прогнозом Мінекономіки, згідно даних з регіонів, посівна площа основних культур збільшиться на 600 тис. га, порівняно з 2019 роком та становитиме 15,5 млн га.

У структурі посівів ярої групи за прогнозами збільшиться частка кукурудзи та соняшнику, зменшиться ячменю, сої та цукрового буряку.

До відома, в уряді визнали різке скорочення врожаю зерна у цьому році.

Нагадаємо, на Одещині через засуху аграрії можуть втратити понад 50% врожаю.

Як повідомлялося, дощі вже не врятують. Українські аграрії б'ють на сполох через загрозу майбутньому врожаю.

Також супутниковий моніторинг дає невтішні прогнози урожаю для України, бо через засуху у квітні постраждали озимі у південних регіонах. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: