В «Укрспирті» заявляють, що подолали дефіцит антисептиків

В «Укрспирті» заявляють, що подолали дефіцит антисептиків
На підприємстві інформують, що дезінфекційний засіб міцністю 80% коштує 35,37 грн за літр, міцністю 90% — 42,45 грн за літр

Українські виробники закупили в «Укрспирту» вже 2 мільйони 600 тисяч літрів дезінфекційного засобу

ДП «Укрспирт» поставило вже 2 млн 600 тис літрів дезінфекційного засобу українським виробникам. Про це повідомляє пресслужба підприємства.

Зазначається, що наразі йдеться про сировину для антисептиків, яку з 2 квітня, після введення у дію законодавчих змін, почали виробляти на базі заводів ДП «Укрспирт». 

«Українські виробники закупили вже 2 мільйони 600 тисяч літрів дезінфекційного засобу. І результати цього наочні — антисептики з'явилися майже у кожному магазині та аптеці. Тож гострий дефіцит подолано», — зазначив в.о. директора ДП «Укрспирт» Сергій Блескун.

На підприємстві інформують, що дезінфекційний засіб міцністю 80% коштує 35,37 грн за літр, міцністю 90% — 42,45 грн за літр. Ціни є сталими та в них не закладається акциз.

Нагадаємо, згідно з внесеними змінами до законодавства, ДП «Укрспирт» виготовлятиме дезінфікуючі засоби на базі своїх заводів до 30 квітня включно.

Верховна Рада 30 березня проголосувала за законопроєкт №3275, який, серед іншого, дозволяє виготовляти дезінфікуючий засіб (сировину для антисептиків) на базі заводів ДП «Укрспирт».

Як повідомлялося, в Україні станом на 21 квітня 6125 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 161 летальний, 367 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 415 нових випадків.

Нагадаємо, летальність від коронавірусної хвороби Covid-19 у людей віком від 50 років в Україні становить 5,1%. Люди із супутніми захворюваннями мають вищий ризик розвитку ускладнень.

Зазначимо, що число жертв коронавірусної інфекції Covid-19 у світі перетнуло позначку в 170 тисяч.


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: