Влада планує дозволити під час карантину роботу деяких ринків

Влада планує дозволити під час карантину роботу деяких ринків
Сьогодні на засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій буде вирішено, які ринки відкриють

Якщо ринки будуть дотримуватися протиепідемічних заходів, частина з них зможе працювати, а частина все ж таки буде закрита, - Ляшко

Влада може дозволити роботу окремих продуктових ринків під час карантину за умови виконання ними низки правил.Про це сказав на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Наразі ми відпрацьовуємо питання щодо продуктових ринків. Якщо ринки будуть дотримуватися даних норм та протиепідемічних заходів, частина з них зможе працювати, а частина все ж таки буде закрита. Оскільки велике скупчення одночасно біля продуктового лотка та тому подібне може призводити до інфікування саме людей, які перебувають на цьому ринку», - зазначив Ляшко.

За його словами, водночас влада розуміє важливу роль питання забезпечення населення харчовими продуктами, харчової безпеки. «Тому це має бути виважене рішення. Сьогодні ми його розглянемо на засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, і буде видано окреме розпорядження або постанова головного державного санітарного лікаря про те, які саме ринки не повинні функціонувати під час карантину», - сказав чиновник.

За даними головного санітарного лікаря, в Україні зафіксовано вже 218 випадків коронавірусної хвороби Covid-19.

Зокрема, у Рівненській області підтвердили дев'ять випадків захворювання на новий коронавірус.

Також станом на 9 годину 27 березня в Житомирській області зареєстровано чотири лабораторно підтверджених випадки коронавірусу. За день зафіксовано два нових випадки зараження.

Разом з тим, кількість інфікованих коронавірусом в окупованому Криму збільшилася до 14 осіб. На окупованому півострові виявили ще сім нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: