Антимонопольний комітет відкрив справу через подорожчання продуктів у Києві

Антимонопольний комітет відкрив справу через подорожчання продуктів у Києві
У деяких регіонах з початку березня ціни на гречану крупу зросли більше ніж на 50%, пшоно - на 24%, цукор на 16%, - АМКУ

Ціни на певні продукти та засоби індивідуального захисту піднімалися синхронно в різних торгівельних мережах

Київське обласне територіальне відділення АМКУ відкрило справу проти оптових постачальників продуктів харчування та найбільших мереж продовольчих магазинів Києва.

Про це повідомив голова обласного відділення Олексій Хмельницький.

«Приводом до втручання Комітету стало суттєве подорожчання товарів в останні дні. Ціновий моніторинг, який запровадив АМКУ, показує, що ціни на певні продукти та засоби індивідуального захисту піднімалися синхронно в різних торгівельних мережах. Це може свідчити про антиконкурентну поведінку учасників ринку», — зазначив він.

Хмельницький наголосив, що у випадку виявлення порушень АМКУ може накласти штрафи в розмірі до 10% обороту компанії за попередній рік.

Компанії, щодо яких розпочато справу (перелік може бути змінений, або доповнений):

NOVUS, Ашан, METRO Cash & Carry Ukraine, Сільпо, BILLA, АТБ-Маркет, VARUS, ЕКО маркет, Велика Кишеня, Велмарт та компанії – постачальники ТОВ «Світ овочів», ТОВ «Гала Фудз», ТОВ «Саркара-Груп», ТОВ «Овочевий край», ТОВ «Август-Кий», ТОВ «Агроінвест-Логістик», ТОВ «Агро-Овен», ТОВ «Брокінтерком», ТОВ «Перспектива», ТОВ «Зовнішторгресурс», ТОВ «Агробізнесвектор», ПП «Інтер овочі», ТОВ «Аттуаль», ТОВ «Елітпрайм», ТОВ «Авега-2018».

Нагадаємо, 25 березня уряд увів надзвичайну ситуацію на всій території України.

Також Кабмін до кінця цього тижня повністю закриє пасажирські перевезення через кордон в обидва боки. Згідно з рішенням уряду, режим надзвичайної ситуації вводиться на 30 днів.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: