Як отримати компенсацію за зруноване житло: інструкція Мінреінтеграції

Як отримати компенсацію за зруноване житло: інструкція Мінреінтеграції
Найбільших пошкоджень житловий фонд зазнав у Донецькій, Харківській, Київській та Чернігівській областях
фото: armyinform.com.ua

Люди, які втратили житло, мають право на отримання щомісячної державної допомоги на проживання: дві тисячі гривень на дорослого та три тисячі гривень на дитину або людину з інвалідністю

Українці, які втратили житло через агресію РФ, мають право на отримання державної допомоги на проживання. Покрокову інструкцію, як отримати грошову компенсацію, оприлюднило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Лише на початок вересня, за підрахунками Київської школи економіки, з початку широкомасштабної війни пошкоджено або зруйновано щонайменше 15,3 тис. багатоповерхівок і 115,9 тис. приватних будинків.

«Найбільших пошкоджень житловий фонд зазнав у Донецькій, Харківській, Київській, Чернігівській областях. Приблизно один млн громадян залишилися без даху над головою. Цифри великі, втім навіть вони не передають всієї картини, адже нині є орієнтовними», – зазначило відомство.

У міністерстві запевнили, що люди, які втратили житло, мають право на отримання щомісячної державної допомоги на проживання: дві тисячі гривень на дорослого та три тисячі гривень на дитину або людину з інвалідністю.

Як і куди подати заявку та які документи для цього необхідні – дивіться в інфографіці.

Як отримати компенсацію за зруноване житло: інструкція Мінреінтеграції фото 1
інфографіка: Мінреінтеграції

Мінреінтеграції звертає увагу: у разі, якщо ви подавали заявку на відшкодування відповідних втрат до 20 травня 2022 року, допомога нараховується та виплачується з травня цього року. Якщо ж заявку було подано після 20 числа, то допомога виплачується з місяця її подання.

Нагадаємо, що 17 березня президент України Володимир Зеленський підписав закон про компенсацію за зруйноване та пошкоджене житло.

До слова, семеро хмельничан, які постраждали від ракетних ударів росіян, отримали 151 тис. грн одноразової допомоги.

Як повідомлялося, понад 1 мільйон українців наразі залишилися без житла. На порталі «Дія» вже розміщено 335 тисяч заявок про зруйновану чи пошкоджену домівку.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: