США спрямують Україні ще $4,5 млрд – Reuters 

США спрямують Україні ще $4,5 млрд – Reuters 
Перший транш надійде в серпні 
фото з відкритих джерел

Кошти спрямують на соціальну сферу 

Сполучені Штати Америки (США) нададуть уряду України додатково $4,5 млрд, в результаті чого загальна бюджетна підтримка з лютого 2022 року досягне $8,5 млрд. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що фінансування вже погоджено з Міністерством фінансів США через Світовий банк. Як повідомили в Агентстві міжнародного розвитку (USAID) перший транш на $3 млрд буде вже в серпні. 

За даними USAID, до цього в липні Україні було переведено транш у розмірі $1,7 млрд, в червні – $1,3 млрд.

Кошти призначені для того, щоб допомогти уряду України зберегти основні функції, включаючи соціальну та фінансову допомогу населенню, дітям-інвалідам та мільйонам внутрішніх переселенців. Крім того, бюджетна підтримка дозволить забезпечити енергопостачання лікарень, шкіл та інших об'єктів критичної інфраструктури, а також виплатити зарплати медикам, вчителям та іншим бюджетникам.

За оцінками української сторони, країна стикається з дефіцитом бюджету в розмірі $5 млрд на місяць або 2,5% довоєнного ВВП через витрати на війну і скорочення податкових надходжень. 

Нагадаємо, США вже працюють над новим пакетом військової допомоги для України. Його розмір, за словами американських чиновників, може становити $1 млрд.

Також раніше стало відомо, що США нададуть військову допомогу Україні на $550 млн: що до неї увійде.

Читайте також: Держсекретар США назвав причину, чому РФ мусить програти війну проти України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: