Активістів «C14» викликають до поліції через розгін табору ромів на Лисій горі

Активістів «C14» викликають до поліції через розгін табору ромів на Лисій горі
Представники праворадикальної організації «С14» розібрали та спалили палатки з поселення ромів на Лисій горі

У поліції стверджують, що не встановили осіб із «C14», які можуть бути причетні до нападу

Керівник «C14» Євген Карась заявляє, що членів цієї праворадикальної організації викликають до поліції у зв’язку з нападом на табір ромів на Лисій горі у Києві.

Про це він повідомив у коментарі Громадському радіо.

«Вони викликають багатьох людей. Я не знаю, як вони кого шукають, але дуже багатьох активістів викликають. Навіть тих, хто вже не в «C14». Не знаю, за яким принципом», — сказав Карась.

Тим часом у поліції стверджували, що не встановили осіб із «C14», які можуть бути причетні до нападу.

Голосіївське управління столичної поліції станом на 17 травня не опитало представників праворадикальної організації у цій справі, повідомили в управлінні.

Як повідомлялося, 21 квітня представники праворадикальної організації «С14» розібрали та спалили палатки з поселення ромів на Лисій горі – історичній місцевості в Голосіївському районі Києва.

Роми стверджують, що «переконливими аргументами» націоналістів організації С14, які 20 квітня спалили ромське поселення на Лисі горі у Києві, були ножі, каміння, бити і пістолети.

Поліція не розслідувала випадок спалення табору ромів на Лисій горі у Києві. За словами правоохоронців, офіційно до них відповідної інформації не надходило, ніхто заяв не писав.

Очільник київської поліції Андрій Крищенко заявив, що на Лисій горі у Києві було спалено не табір ромів, а залишене ними сміття. Він зазначив, що поліція не отримувала жодної скарги ромів на побої або насильство.

Українська Гельсінська спілка з прав людини звернулася до столичної поліції з вимогою провести ретельне розслідування дій представників організації С14, які виселили ромів з Лисої гори у Києві та спалили їхній табір.

Лише публікація відео нападу на ромів неподалік від Лисої гори стала підставою для негайного внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкриття кримінальних проваджень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: