Біля Ради московські священики мітингують проти «втручання держави у церкву»

Біля Ради московські священики мітингують проти «втручання держави у церкву»
Люди, які зібралися на підтримку УПЦ МП кажуть, що «моляться за єдину Україну»
Фото: Главком

УПЦ МП готує на завтра хресну ходу у Києво-Печерській лаврі

Біля Верховної Ради у п’ятницю 14 грудня зібралися близько 150 людей, священики і віряні УПЦ МП. Як передає кореспондент «Главкома», вони моляться, «просять допомоги Господньої» і кажуть, що зібралися на підтримку Онуфрія і проти «втручання держави у церкву».

Як стверджує один із священиків, який представився як отець Сергій, він не розуміє «чому держава їх не чує», бо вони, мовляв, і «допомогу Збройним Силам України відправляють», та допомагають іншим нужденним українцям.

Акція проходить у Маріїнському парку, неподалік пам'ятнику Ватутіну та біля дерев'яного хреста. Захід охороняє з десяток правоохоронців.

Люди, які там зібралися на підтримку УПЦ МП кажуть, що «моляться за єдину Україну», а також збирають підписи «Щодо неконституційних Дій Державної влади» (втручання держави у створення церкви). Також серед натовпу анонсують на 12:00 15 грудня хресну ходу у Києво-Печірській лаврі. Біля Ради наразі все спокійно, неподалік чергують автозаки і автобуси з поліцією.

Як повідомляв «Главком», керівництво УПЦ Московського патріархату силою зганяє священство під парламент. Мова, зокрема, іде про Бориспільську єпархію УПЦ МП, священником якої за повідомленням джерел «Главкома», надійшла вказівка прибути 14 грудня до Верховної Ради.

Нагадаємо, Об'єднавчий собор зі створення помісної Української православної церкви відбудеться 15 грудня в соборі Святої Софії в Києві.

За словами предстоятеля УПЦ КП, патріарха Філарета, в Об’єднавчому соборі візьмуть участь понад 50 архієреїв.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл вважає, що ієрархи УПЦ МП прийдуть на Об'єднавчий собор попри заборону Онуфрія. 

Як відомо, 13 грудня в Андріївській церкві у Києві відбулося перше служіння Вселенського патріархату. Літургія відбулася за участю митрополита Гальського Еммануїла.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: