ДБР арештував 100% акцій заводу «Більшовик»

ДБР арештував 100% акцій заводу «Більшовик»
На аукціоні 27 жовтня 2021 року завод «Більшовик» був проданий за 1,429 млрд грн
фото з відкритих джерел

Слідчі ДБР встановлюють усі обставини відчуження заводу «Більшовик»

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо можливого зловживання службових осіб Фонду держмайна України під час приватизації Першого київського машинобудівного заводу 27 жовтня 2021 року (до 2018 року завод «Більшовик»). Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Наразі слідчі ДБР встановлюють усі обставини незаконного відчуження вказаного заводу з державної власності за заниженою вартістю. Це завдало економічних збитків державним інтересам», – йдеться в повідомленні.

Експертизою встановлено, що звіт про оцінку майна, який використано для визначення вартості акцій заводу, не відповідає вимогам законодавства. Це могло негативно вплинути на достовірність такої оцінки.

11 січня 2022 року слідчий суддя, за клопотанням сторони обвинувачення, наклав арешт на 100% статутного капіталу Першого київського машинобудівного заводу з метою збереження вказаного речового доказу.

Досудове розслідування триває.

Кримінальне провадження розпочато з частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, розташований в Києві завод «Більшовик» був проданий на приватизаційному аукціоні лише за 1,429 млрд грн. Напередодні приватизації експерти ринку та потенційні покупці оцінювали вартість підприємства в 3-4 млрд грн. Причина втрати інтересу інвесторів до активу полягає у тому, що Фонд держмайна не зміг вирішити потенційний конфлікт інтересів з компаніями-орендарями цехів підприємства.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: