Двоє киян вирішили сховатися від коронавірусу в Чорнобильській зоні (фото)

Двоє киян вирішили сховатися від коронавірусу в Чорнобильській зоні (фото)
Хлопці незаконно проникли в зону ЧАЕС
Фото: Нацполіція

18-річним жителям столиці загрожує штраф

Працівники поліції спільно з прикордонниками виявили у зоні ЧАЕС поблизу відселеного с. Терехи двох хлопців, які незаконно проникли на територію зони відчуження, минаючи контрольно-пропускні пункти.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Нацполіції в Київській області.

Двоє 18-річних жителів столиці шукали екстремального відпочинку.

Відносно обох порушників склали адміністративні протоколи за ст.. 46-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає стягнення штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Матеріали справи передано до Іванківського районного суду для прийняті рішення.

Як повідомлялося, нещодавно під час патрулювання у відселеному смт Поліське правоохоронці виявили 55-річного чоловіка, який на велосипеді, минаючи контрольно-пропускні пункти, проник на територію Чорнобильської зони. Громадянин намагався перемістити металобрухт вагою 30 кг без передбаченого законом дозволу та проведення дозиметричного контролю.

У середині березня правоохоронці затримали любителів екстремального туризму у зоні ЧАЕС. Цього разу у відселеному м. Прип’ять виявили двох чоловіків та жінку, серед яких – громадянин Росії.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: