Карантин через коронавірус: у київських агенціях з підбору нянь наплив пропозицій

Карантин через коронавірус: у київських агенціях з підбору нянь наплив пропозицій
Молоді жінки шукають підробіток нянею під час карантину

Зростання цін на послуги няні поки що не спостерігається

За останні кілька днів до кадрових агенцій почали масово звертатися молоді жінки, охочі попрацювати нянями. Про це у коментарі «Главкому» розповіла власниця одного зі столичних агентств з підбору домашнього персоналу Ольга Бєлокур.

«З початку карантину до нас почали  звертатися багато молодих жінок, студенток, охочих підпрацювувати нянями по кілька годин на день. За останні кілька днів ми щоденно отримуємо по 30 таких звернень», - зазначила вона.

Бєлокур також акцентувала, що кандидатки шукають не постійну роботу нянею на повний день, а готові сидіти із чужою дитиною лише кілька годин на день. За словами директорки кадрового агентства, зростання цін на такі послуги поки що не спостерігається.

«Ціна за послугу стартує від 80 гривень на годину», - уточнила вона і пояснила: йдеться про послугу із догляду не за немовлям і без якихось інших обов’язків на кшталт приготування їжі дитині чи прибирання.

Нагадаємо, з 12 березня в Україні запроваджено тритижневий карантин. Зокрема, тимчасово обмежується освітній процес в закладах загальної та вищої освіти, у мистецьких, спортивних школах, у дитячих садочках.

Столичний комунальний транспорт дезинфікують на кінцевих зупинках маршрутів. Також  проводитиметься дезінфекція ліфтових кабін, сходових клітин та під’їздів житлових будинків.

У Києві комунальники посилили заходи щодо санітарної обробки доріг, штучних споруд. Окрім того, комунальні підприємства столиці здійснюють дезінфекцію зупинкових комплексiв та підземних пішохідних переходiв: обробляють поручні, перила, лавки, лiфти. Така дезiнфекція проводиться в усiх районах столицi.

Міністерство охорони здоров’я і мер Києва Віталій Кличко попередили про адміністративну або кримінальну відповідальність тих, хто намагатиметься не дотримуватися протиепідемічних заходів.

Одразу після оголошення обмежень кияни побігли в супермаркети по «карантинні закупівлі»: у деяких супермаркетах Києва були помічені величезні черги. Люди скуповують продукти і засоби першої необхідності: крупи та макарони.

До слова, при проявах симптомів захворювання необхідно повідомити свого сімейного лікаря телефоном, бути з ним на зв’язку та дотримуватися його рекомендацій.

У разі повернення з країни, де зареєстровані випадки коронавірусу, необхідно зателефонувати за телефоном: 15-51. Такий дзвінок дасть змогу зафіксувати потенційного носія вірусу, моніторити його стан медичним працівникам та визначити групи ризику розповсюдження вірусу.

Крім того, у столиці працює цілодобова гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном», куди також можна звернутися в разі виявлення симптомів, схожих на ознаки коронавірусу. На неї кияни можуть телефонувати за номером: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) та 044-235-01-01 – із мобільного (згідно з тарифами оператора).

Читайте більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: