Київ може посилити обмеження через коронавірус

Київ може посилити обмеження через коронавірус

Київська влада розробляє програму поступового виходу з карантину

Столична влада розробляє програму поступового виходу з режиму суворих обмежень. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив в ефірі телеканалу «Україна-24».

«Втілення цього плану напряму залежатиме від того, якою буде кількість хворих після Великодня. Наше головне завдання – не допустити спалаху захворювання. І ми робимо все можливе, аби зупинити розповсюдження вірусу», - наголосив мер. 

За його словами, якщо кількість хворих через тиждень після Великодніх свят знижуватиметься, влада столиці розглядатиме питання про послаблення обмежувальних заходів. Якщо ж кількість інфікованих буде зростати – обмеження можуть посилити. 

Також Кличко прокоментував інформацію кількох ЗМІ про те, що пік захворюваності в столиці очікують на 24 квітня. 

«Я спілкувався з багатьма епідеміологами, в тому числі і з директором відомого в світі інституту імені Роберта Коха. І я просив прорахувати, коли Україна та, зокрема, Київ може досягти піку захворюваності. Так от, він сказав, що в нього немає відповіді на це питання. І наголосив, що головне, на його думку, - ми зможемо пройти так званий пік розповсюдження хвороби без колапсу медичної системи, якщо будемо дотримуватися запроваджених правил», - підкреслив Кличко.

Як повідомляв Центр громадського здоров'я України, станом на ранок 14 квітня, у Києві підтверджено 551 випадок Covid-19. 

Таким чином, за добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 56 осіб. З випадків, зареєстрованих за минулу добу, ще 2 – у Києво-Печерській лаврі.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: