Київ може викупити ділянку біля метро «Дарниця», навколо якої розгорівся скандал

Київ може викупити ділянку біля метро «Дарниця», навколо якої розгорівся скандал
Забудовник залучив невідомих молодиків спортивної статури для протистояння із мешканцями у парку ім. А. Малишка
Фото: Північно-Броварський масив (Комсомольський), Facebook

Столична влада видала припис на демонтаж паркану у парку. ім. Андрія Малишка

Департамент міського благоустрою Київської міської держадміністрації видав припис на демонтаж паркану навколо резонансного об'єкту будівництва у парку імені Андрія Малишка у Дніпровському районі. Паркан встановила компанія-землекористувач спочатку під виглядом «благоустрою території», а в подальшому вивісила будівельний паспорт на будівництво на Броварському проспекті багатофункціонального центру. Про це повідомив радник київського міського голови, співголова Комісії з перевірки інформації щодо об’єктів будівництва, які викликають суспільний резонанс на території міста Києва, Володимир Бондаренко.

За його словами, Комісія наразі розглядає питання викупу цієї земельної ділянки для суспільних потреб, а саме: розширення парку імені Андрія Малишка.

«По проспекту Броварському в Дніпровському районі міста Києва за дорученням Віталія Кличка Департаментом міського благоустрою Київської міської державної адміністрації анульовано контрольну картку на тимчасове порушення благоустрою 2014 року», – зазначив Бондаренко.

За його словами, натомість видано припис на демонтаж паркану у парку. У разі відмови компанії-землекористувача, демонтаж може бути здійснено силами комунального підприємства «Київблагоустрій» після спливу 3-денного строку.

Водночас, Бондаренко засудив залучення невідомих молодиків спортивної статури для протистояння із мешканцями.

«Хочу зазначити, що будь-яка забудова, яка розпочиналась із протистояння з мешканцями, не завершувалась нічим позитивним для забудовника», – зазначив він.

Бондаренко нагадав, що Київська міська рада продала зазначену земельну ділянку площею 0,49 га у приватну власність 2009 року. У 2010 році земельна ділянка двічі змінювала власників.

Як повідомлялося, біля станції метро «Дарниця» у зеленій зоні між вулицею Малишка і Броварським проспектом з'явився великий зелений паркан. Місцеві жителі б'ють на сполох, оскільки забудовник хоче звести тут багатофункціональний житловий комплекс з об'єктами торгівлі та з центром громадського дитячої творчості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: