Інспекція відмовила у дозволі на будівництво ТРЦ біля метро «Лісова»

Інспекція відмовила у дозволі на будівництво ТРЦ біля метро «Лісова»
Проєкт ТРЦ «Лісовий», який планували збудувати між Броварським проспектом та вулицею Кіото

Забудовник планував звести ТРЦ на площі 4 га

28 липня Державна архітектурно-будівельна інспекція України відмовила ТОВ «Женсан» у видачі дозволу на будівництво багатофункціонального торговельно-розважального центру біля станції метро «Лісова» у Києві.

Відповідна відмова розміщена на офіційному сайті ДАБІ.

  • Інспектор будівельного нагляду вказав на такі причини:
  • забудова не відповідає Генплану м. Києва,
  • у проекті не забезпечено необхідну кількість паркувальних майданчиків,
  • розрахунок класу наслідків зроблений на підставі площі ТРЦ на 141 тис. кв. м, тоді як в експертному звіті проєкту ТРЦ – 171 тис. кв. м,
  • не надано фотокопію договору підряду на здійснення технічного нагляду та ін.

Про це пишуть «Наші гроші».

У 2004 році Київрада передала ТОВ «Женсан» в оренду на 25 років для будівництва багатофункціонального торговельного центру ділянку площею 4,01 га. Цю ділянку сформували з двох частин – 2,3 га і 1,71 га, які перебували у користуванні «Київзеленбуду» і «Київавтодору» відповідно. Вказаним рішенням Київрада виключила 2,3 га з категорії земель лісового фонду. А також припинила право користування автодору 1,71 га, де планувалося будівництво підходів до станції метро. Обидві ділянки були віднесені до земель запасу житлової та громадської забудови.

11_92

Департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації надав ТОВ «Женсан» містобудівні умови і обмеження (МУО) для проектування будівництва торгового центру з паркінгом біля станції метро «Лісова» (у тому числі, на території парку «Кіото»).

Як повідомлялося, кияни обурені через видалення дерев на місці будівництва торгово-розважального комплексу біля метро «Лісова».

К липня 2020 року мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження «Про реконструкцію станції метрополітену «Лісова» з надбудовою надземного пішохідного переходу та примиканням його до торговельно-розважального центру на вулиці Кіото у Деснянському районі міста Києва». 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: