Київ планує витратити ще 43,5 млн євро на нові автобуси і трамваї

Київ планує витратити ще 43,5 млн євро на нові автобуси і трамваї
Київ уже закуповував трамваї Electron Т5В64

Буде оголошено міжнародний тендер на закупівлю трамваїв і автобусів

У жовтні 2018 року комунальне підприємство «Київпастранс» оголосить міжнародний тендер на купівлю трамваїв та автобусів. Про це повідомляє прес-служба КП «Київпастранс».

Україна та Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) уклали фінансову угоду, що вступила в силу 11 травня 2017 року на фінансування проекту «Міський громадський транспорт».

Ці кредитні кошти призначені для модернізації рухомого складу громадського транспорту. Тож «Київпастранс» планує оголосити тендер на поставку нових низькопідлогових трамвайних вагонів на загальну суму 24 млн 900 тисяч євро та низькопідлогових автобусів (18 млн 600 тисяч євро).

Транспортники планують придбати трамваї довжиною 30-34 метри. Мінімальна місткість трамваю — 300 пасажирів, автобусу — 95 пасажирів  (з розрахунку 8 пасажирів на один квадратний метр).

Довжина автобусів сягатиме 12 метрів та 18,5 метрів. Крім того, автобуси, що будуть поставлені до 2020 року, повинні відповідати стандартам Євро-5.  І автобуси, і трамваї мають бути обладнані системою відеоспостереження.

Як повідомлялося, КП «Київпастранс» 21 вересня оголосив тендер на закупівлю міських автобусів довжиною не менше 11,9 метрів очікуваною вартістю 146,25 млн грн. 

Також «Київпастранс» оголосив тендер на закупівлю десяти нових трамваїв для столиці на загальну суму 430 мільйонів гривень.

У квітні 2018 року Київська міськрада погодила залучення комунальним підприємством «Київпастранс» у Європейського інвестиційного банку кредиту на 50 млн євро. Позику витратять на закупівлю автобусів, трамваїв і вагонів фунікулера.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: