Кінотеатр «Київ» може подати до суду на столичну владу

Кінотеатр «Київ» може подати до суду на столичну владу
Столична влада проведе новий конкурс з передачі будівлі кінотеатру «Київ» в оренду

Культурний центр «Кінотеатр Київ» ще на місяць залишиться у будівлі кінотеатру

ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр Київ» може працювати в будівлі кінотеатру, доки не знайдуть нових орендарів. Про це сьогодні заявила директорка Культурного центру «Кінотеатр Київ» Вілія Бондаренко.

Нагадаємо, 4 січня 2019 року закінчився термін договору оренди цілісного майнового комплексу кінотеатру «Київ», який останні 20 років орендувало ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр Київ». Столична влада проведе новий конкурс з передачі будівлі кінотеатру «Київ» в оренду. Стартова ціна оренди становитиме 700 тис. гривень на місяць, а сам конкурс проведуть у найближчі півтора місяця.

ТОВ Культурний центр «Кінотеатр Київ» сплачувало за комплекс 47 тис. гривень на місяць, при цьому здавало два приміщення у суборенду, за що отримувало 208 тис. гривень, розповів заступник голови КМДА Володимир Слончак.

На прес-конференції Вілія Бондаренко уточнила, що всі ці кошти надходили до місцевого бюджету. Так, наприклад, у 2018 році до бюджету Києва було перераховано 3 млн грн за оренду та суборенду приміщень цілісного майнового комплексу. Крім того, за словами директорки кінотеатру, комунальні платежі за приміщення складають 475 тис. грн на місяць. 

Вона наголосила, що не отримала повідомлення про непродовження оренди вчасно, тобто за три місяці до кінця дії договору, як того вимагає законодавство.

Також Бондаренко заявила, що досі не отримала від представників місцевої влади жодних пояснень щодо того, чому оренду будівлі не продовжено. І нагадала, що на ремонт комплексу її компанією було витрачено 57 млн грн.  

Бондаренко зазначила, що не має конкретного плану дій і не знає, як далі розвиватимуться події, вона ще не вирішила, чи братиме участь у конкурсі КМДА, чи подаватиме на Департамент власності Києва до суду тощо. Зазначила лише, що радитиметься з командою та чекає на підтримку кінематографічної спільноти.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко розповів, що його відомство надіслало звернення до міського голови Києва Віталія Кличка з проханням особисто розібратися в ситуації та сприяти продовженню роботи кінотеатру «Київ», але відповіді наразі не отримало. Крім того, голова відомства очікує, що Департамент комунальної власності включить до робочої групи, яка вивчає це питання, представника Держкіно. 

Іллєнко запропонував міській владі не розглядати ситуацію з орендою будівлі кінотеатру як бізнесову, а зважати на культурну цінність кінотеатру «Київ» та надати можливість команді ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр Київ» працювати далі. 

Нагадаємо, столична влада проведе новий конкурс з передачі будівлі кінотеатру «Київ» в оренду.

Читайте матеріали «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: