Кличко обурений: відбувається безконтрольне імпортування інфекції в Київ

Кличко обурений: відбувається безконтрольне імпортування інфекції в Київ
Мер столиці Віталій Кличко просить МВС посилити контроль за дотриманням киянами обмежувальних заходів

Кличко закликав усі профільні державні органи долучитися до контролю за станом здоров'я людей, які прибувають у столицю

Мер Києва Віталій Кличко наполягає, що українці, які повертаються додому з-за кордону, мають 2 тижні перебувати вдома на самоізоляції. Про це він заявив під час онлайн-пресконференції.

«Я хочу наголосити, в чому тривожність сьогоднішньої ситуації. Останніми днями в столицю спецрейсами з-за кордону прибувають десятки тисяч українців. Переважно в аеропорт «Бориспіль». Менша частина – на залізничний вокзал столиці. Рішення про повернення українських громадян ухвалювало Міністерство закордонних справ України. А з проблемою потенційно інфікованих людей на вулицях і загрозою швидкого розповсюдження інфекції столиця залишається сам-на-сам», - заявив мер.

Він наголосив, що всі профільні державні органи повинні долучитися до контролю за станом здоров'я людей, які прибувають. До контролю того, в яких санітарно-епідеміологічних нормах приймають пасажирів у аеропорту. 

«Потрібно суворо інформувати людей на кордоні, що всі, хто прилетів, мають 2 тижні перебувати вдома на самоізоляції. І повинні розуміти, яку нестимуть відповідальність за порушення такого зобов'язання. Бо сьогодні відбувається безконтрольне імпортування інфекції в столицю!» - додав Кличко. 

Разом з тим, він звернувся до МВС - посилити контроль за дотриманням киянами обмежувальних заходів. А також - підприємствами та установами - за виконанням ними заходів з організації дистанційної роботи співробітників.  

«Бо ми обмежили користування громадським транспортом, ввели спецквитки і отримуємо тисячні заявки від державних установ на проїзд їх співробітників! Куди вони будуть їхати, якщо можуть і мають працювати дистанційно?! Ми сьогодні повинні максимально обмежити кількість соціальних контактів!» - наголосив Кличко. 

Мер Києва нагадав, що кількість хворих на коронавірус у столиці за минулу збільшилася ще на 4 людини. І в місті вже 28 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Переважна більшість киян, що захворіли, привезли інфекцію з поїздок закордон.

Разом з тим, протестовано на коронавірусну інфекцію в столиці на сьогодні вже 1 297 киян. 

Нагадаємо, Кличко не виключає введення надзвичайного стану у Києві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: