Кличко оприлюднив відео, як створюють скульптуру Архистратига Михаїла, що стане частиною нового фонтану

Кличко оприлюднив відео, як створюють скульптуру Архистратига Михаїла, що стане частиною нового фонтану
Фото kiev.klichko.org

«Скульптори вже розпочали фінальний етап робіт із виготовлення скульптури Архистратига Михаїла, що стане частиною нового фонтану на Володимирській гірці» – Кличко

Мер Києва Віталій Кличко оприлюднив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook відео про те, як виготовляють скульптуру Архистратига Михаїла, що стане частиною нового фонтану на Володимирській гірці.

«Друзі! Про приємне і красиве. Скульптори вже розпочали фінальний етап робіт із виготовлення скульптури Архистратига Михаїла, що стане частиною нового фонтану на Володимирській гірці. Днями створили 3D-модель скульптури зі спеціального «пластиліну» та почали її сканувати. Далі скульптуру будуть частинами виливати з бронзи та з’єднувати їх. А от основа композиції вже готова», – зазначив у дописі до відео Кличко.

За його словами, встановлять новий фонтан у верхній частині парку «Володимирська гірка», за Михайлівським Золотоверхим собором. Проект був схвалений консультативною радою з питань охорони культурної спадщини при Департаменті охорони культурної спадщини КМДА.

«Зазначу, що проект – меценатський. Його замовником виступає комунальне підприємство «Спецжитлофонд». А з меценатською ініціативою долучитися до створення скульптурної композиції фонтану до міської влади звернулася компанія «Лобортас», – повідомив мер. – Фонтан зі скульптурою Архистратига стане вже другим фонтаном із передбачених проектом реконструкції парку «Володимирська гірка». Перший встановили при виході з парку на пішохідно-велосипедний міст. Архистратиг Михаїл є покровителем Києва. Переконаний, новий гарний фонтан із його скульптурою стане ще одним своєрідним оберегом нашого міста і ще одним магнітом для киян і гостей столиці», – зазначив Віталій Кличко.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: