Коронавірус і шахрайство: на Київщині з’явилися псевдоінспектори

Коронавірус і шахрайство: на Київщині з’явилися псевдоінспектори

Псевдоінспектори вимагають від суб’єктів господарювання неправомірну вигоду

З метою контролю за дотриманням обмежувальних заходів, направлених на недопущення поширення коронавірусу, робочі групи у складі спеціалістів районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області спільно з представниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та Національної поліції здійснюють комісійні моніторингові перевірки суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з реалізацією продуктів харчування, лікарських засобів, предметів медичного призначення та засобів зв’язку.

В той же час, є повідомлення про випадки шахрайства з боку невідомих осіб, які представляючись спеціалістами Держпродспоживслужби, або іншими членами названої комісії, відвідують потужності суб’єктів господарювання з метою «перевірки» дотримання карантинного режиму. Погрожуючи штрафами за виявлені порушення, псевдоінспектори вимагають неправомірну вигоду для залагодження перевірки. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної держадміністрації.

Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області закликає суб’єктів господарювання бути пильними і вимагати від перевіряючих пред’являти службові посвідчення.

При обґрунтованій підозрі необхідно оперативно повідомляти про факти появи шахраїв на службу 102 Національної поліції та на телефон Головного управління (044) 406-38-13.

Нагадаємо, влада України посилює карантинні заходи з метою стримування пандемії коронавірусу Covid-19. Відповіжна постанова уряду опублікована у п'ятницю, 3 квітня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: