Лікарі спрогнозували пік поширення коронавірусу в Києві

Лікарі спрогнозували пік поширення коронавірусу в Києві
З лікарями інфекційного відділення Олександрівської лікарні поспілкувався мер Києва Віталій Кличко
Фото: Людмила Антоненко, Facebook

Співробітники інфекційних відділень пройшли тренування щодо роботи в умовах пандемії

Медики Олександрівської лікарні в Києві прогнозують підвищення захворюваності на коронавірус в рази через 2-3 тижні.

Про це розповіла очільниця Олександрівської лікарні Людмила Антоненко на своїй сторінці у Facebook.

«Ми відстежуємо новини України та світу, бачимо не надто відповідальну поведінку співвітчизників, тому, як не прикро, очікуємо підвищення захворюваності в рази через 2-3 тижні.
Будьте обачні!» - написала головний лікар.

Вона також розповіла про власні спостереження завідувачок інфекційних відділень Людмили Мінової та Тетяни Гайнутдінової. «У пацієнтів здебільшого спостерігається двохвильовий перебіг хвороби: спочатку підвищується температура тіла, що триває 2-3 доби, потім відбувається покращення стану до 4-х діб, після чого з’являється кашель, а пневмонія розвивається не раніше 5-7 доби захворювання. Хворих турбує сухий кашель, болі в горлі, виражений астено-вегетативний синдром. При рентгенографії не завжди наявні зміни, а на КТ легенів діагностується пневмонія. Частіше пневмонія двобічна, полісегментарна. Особлива група ризику - пацієнти з цукровим діабетом, гіпертонічною хворобою, надлишковою вагою», - поділилася спостереженнями лікарів Антоненко.

Вона також зазначила, що співробітники інфекційних відділень пройшли тренування щодо роботи в умовах пандемії. «Персонал неухильно дотримується правил інфекційного контролю: пересування спецзонами, правила використання ЗІЗ, надання медичної допомоги в костюмах захисту. Всі медичні працівники отримують харчування за рахунок меценатів», - сказала головний лікар Олександрівської лікарні.

Як повідомляв «Главком», Антоненко розповіла, що наразі в Олександрівській лікарні чотири пацієнти з COVID-19 перебувають у реанімації у важкому стані.

Нагадаємо, за даними Центру громадського здоров'я України, станом на 10:00 1 квітня, у Києві підтверджено 134 випадки COVID-19. За добу кількість хворих на коронавірус у столиці збільшилася на 27 осіб.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив про 132 хворих на коронавірус, станом на 1 квітня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: