Марш захисників України почнеться від парку Тараса Шевченка

Марш захисників України почнеться від парку Тараса Шевченка
Учасники акції пройдуть маршем від столичного парку Шевченка до Майдану Незалежності та Європейської площі
Фото: Главком

Люди, які прийшли на Марш, вже заповнили всю вулицю Володимирську

Ветеранські організації України другий рік поспіль 24 серпня проводять у День Незалежності свій Марш захисників, що є альтернативою офіційній програмі святкувань.

Учасники акції пройдуть маршем від столичного парку Шевченка до Майдану Незалежності та Європейської площі. Першими в колонах йдуть сім'ї загиблих українських військових та героїв Небесної Сотні, а також поранені воїни та учасники Революції Гідності.

Серед організаторів цьогорічного Маршу захисників — фонд «Повернись живим», «Рух ветеранів України» та понад 10 інших ветеранських об'єднань з усієї країни.

Люди, які прийшли на Марш, вже заповнили всю вулицю Володимирську.

Водночас з парку імені Шевченка по Хрещатику до Європейської площі проходить Марш захисників.

Раніше оргкомітет Маршу захисників заявив, що цьогоріч учасники ходи вимагатимуть від президента подати у Верховну Раду законопроєкт «Про захист державності від колабораціонізму та агентів ворожого впливу», визначивши його як невідкладний.

«Будь-яка участь у вчиненні спільних із ворогом дій, спрямованих на завдання шкоди Україні, має розцінюватися як колабораціонізм. Тобто колаборант — це громадянин України, який пішов на співробітництво з окупантом, це людина, яка будь-яким чином сприяє ворогу — організаційно, інформаційно, медійно», — пояснив представник Руху ветеранів України Антона Колумбет.

За його словами, поняття «агенти ворожого впливу», має позначати «юридичних осіб, які і вчиняють такі ж дії, як колаборанти, але прикриваються статусом юридичної особи.

Як повідомлялося, на Софіївській площі відбувається офіційне святкування Дня Незалежності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: