На Київщині проблеми з тестуванням на коронавірус

На Київщині проблеми з тестуванням на коронавірус
Зразок матеріалу для тестування на коронавірус беруть зі слизової носа людини

Станом на 15 квітня на Київщині підтверджено 230 випадків коронавірусу

Міністерство охорони здоров’я України фіксує існування проблеми з тестуванням на коронавірус у Київській області.

Про це в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Проблему з тестуванням ми бачимо в Київській області, тому найближчим часом плануємо відрядження до області, бо ці проблеми треба вирішити», - сказав він.

За його словами, в даній ситуації спрацьовує людський фактор або певна відсутність організації. «Це призводить до того, що ми можемо недовиявляти певних хворих в певній області», - зазначив Ляшко.

Як повідомлялося, станом на 15 квітня, у Київській області офіційно підтверджено 230 випадків захворювання на коронавірус. За добу лабораторно підтверджено 6 нових випадків коронавірусної хвороби.

На стаціонарному лікуванні на Київщині – 68 особи, на амбулаторному лікуванні (самоізоляція) – 162 особи.

За період з 14 березня всього до Київського обласного лабораторного центру надійшло 822 підозри на Covid-19. За останню добу отримано 89 повідомлень про підозру. Встановлено медичне спостереження за 2219 контактними особами.

До слова, у Миколаєві станом на 15 квітня виявили перший випадок коронавірусу,

Миколаївська область тривалий час лишалася єдиною, де не діагностували Covid-19. МОЗ направляла в область перевірку. Як раніше зазначала головна лікарка Миколаївської інфекційної лікарні, цьогоріч в області хворих на пневмонію у 18 разів більше ніж торік.

14 квітня повідомлялося, що у Миколаївській області зафіксували 14 випадків захворювання коронавірусною інфекцією. Всі 14 випадків виявили у людей, які знаходяться в одному колі спілкування за релігійною ознакою

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: