На Київщині запустили виробництво захисних масок

На Київщині запустили виробництво захисних масок

Сьогодні Київська область отримає 5 тис. захисних костюмів

У місті Васильків та місті Богуслав на потужностях навчально-виробничих закладів запроваджено власне виробництво захисних масок. Першу партію Київська область отримає вже 6 квітня.

Про це йшлося під час робочої зустріч тимчасово виконуючого обов’язки голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна з головами міськрад області та представниками департаменту охорони здоров’я та  екстреної медичної допомоги.

Як повідомляє пресслужба Київської ОДА, в області працює 120 бригад екстреної медичної допомоги (20 з них – орієнтовані виключно на виклики до хворих з підозрою на коронавірус). Вони забезпечені всім необхідним на найближчий час.  

Крім того, вже 6 квітня область розраховує на 5 тис. захисних костюмів. Більшість з яких ( 3 тис. одиниць) одразу піде саме медперсоналу екстреної допомоги. А 2 тис. одиниць  – в інфекційні відділення медзакладів області. Їх придбано коштом обласного бюджету. Так само, як і 46 апаратів ШВЛ, перша партія яких надійде  найближчим часом.

Крім того, профільним медзакладам передали партію захисних окулярів (1680 одиниць).

Область має труднощі із закупівлею спеціальних респіраторів. Кошти є. Учасники зустрічі обговорили спільні шляхи пошуку нових джерел постачання.

Як повідомлялося, згідно з даними Центру громадського здоров'я України, станом на ранок 6 квітня, у Києві зафіксовано 234 випадки Covid-19, у Київській області - 91.

30 березня Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України відкрило справу проти виробників, постачальників та аптечних мереж Києва і області через значне подорожчання медичних масок.

Раніше повідомлялося, що прокуратура підозрює київських митників у причетності до незаконного експорту масок в Іспанію.

Нагадаємо, Держрезерв повідомив, що в лютому виділив Міністерству охорони здоров'я 9 986 000 масок.

Також Служба безпеки запобігла спробі незаконного вивезення з України до країн ЄС 80 тис. респіраторних масок вартістю понад 3,4 млн гривень та майже 40 тис. медичних халатів вартістю 42 тисячі євро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: