На Майдані незалежності вшанували пам'ять полеглих репортерів та згадали Гонгадзе

На Майдані незалежності вшанували пам'ять полеглих репортерів та згадали Гонгадзе

За різними даними, за часів Незалежності України було вбито близько 70 журналістів

У п'ятницю, 16 вересня, близько 19 години вечора на Майдан Незалежності під стелу почали сходитися активісти, які вшановують пам'ять журналістів, переслідуваних та вбитих через виконання своїх професійних обов'язків. Про це повідомляє кореспондент «5 каналу» з місця подій.

Як стало відомо, учасники акції почали складати під стелу папір з силуетом Георгія Гонгадзе, на якому було написано «Спочатку було слово».

Кількість учасників акції невелика. Ті, хто зібралися на Майдані сьогодні – це, здебільшого, люди, які знали Георгія Гонгадзе. З моменту трагедії минуло 16 років, однак Україна досі не забуває цього журналіста. Учасники акції кажуть, що він зіграв визначну роль у формуванні громадянського суспільства та історії протестних акцій.

Організатори заходу обговорювали також і проблему перешкоджання діяльності журналістів, яка, на жаль, досі актуальна в Україні.

«Ми дуже часто говоримо про ці проблеми, коли журналіста вбивають, але, коли грубо відповіли на суді, не дали знімати на засіданні міськради і так далі, - це, нібито, вважається не порушенням», - зазначає Роман Кобачкін, співорганізатор заходу.

За його словами, вже є певна статистика щодо смерті журналістів. Так, за минулий рік можна говорити про двох вбитих працівників ЗМІ, а цього року найголоснішою справою було вбивство Павла Шеремета.

За різними даними, з моменту проголошення Незалежності України було вбито близько 70 журналістів, нападів було значно більше.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: