На Печерську вилучили немовля з неблагополучної родини (відео)

На Печерську вилучили немовля з неблагополучної родини (відео)
23-річна мати перебувала в стані алкогольного сп’яніння та курила цигарку
Фото: Нацполіція

Немовля направили до дитячого відділення лікарні для перевірки стану здоров’я

У ході профілактичного відпрацювання Печерського району в поле зору правоохоронців потрапила жінка, яка йшла по вулиці з дитячим візком. Вона перебувала в стані алкогольного сп’яніння та курила цигарку: поліцейські зупинили її для перевірки. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

Як розповів начальник сектору ювенальної превенції Печерського управління поліції Сергій Ващенко, раніше молоду жінку позбавили батьківських прав за невиконання обов’язків щодо виховання двох старших дітей: 3-річного хлопчика і 2-річної дівчинки. Зараз 23-річна мати проживає разом із 33-річним батьком дитини у підсобній кімнаті одного з під’їздів на бульварі Лесі Українки.

«Ми разом із працівниками служби у справах дітей перевірили умови проживання родини. У помешканні був безлад, відчувався запах горілки та цигарок, всюди розкидані речі, бруд та антисанітарія. А відтак склали акт обстеження житлово-побутових умов родини», - повідомив правоохоронець.

Окрім того, поліцейські склали на батьків адміністративний протокол за ч. 1 ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також провели профілактичну бесіду з подружжям, попередивши про кримінальну відповідальність.

«Оскільки побутові умови родини загрожували здоров’ю та життю немовляті, ми прийняли рішення про негайне вилучення дівчинки із сім’ї. . Тож ми закликаємо людей не бути байдужими і негайно реагувати на невиконання батьківських обов'язків щодо виховання дітей. Із відповідною інформацією прохання звертатися на спецлінію лінію 102», – зауважив Ващенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: