Однопартійці Порошенка закликають Київраду не дати знищити частину скверу Чкалова

Однопартійці Порошенка закликають Київраду не дати знищити частину скверу Чкалова
Біля скверу Чкалова планують звести багатоповерхівку

Київський осередок «Європейської Солідарності» став на захист скверу, навколо якого розгорівся скандал

Київська міська організація «Європейської Солідарності» звернулася до депутатів Київради з вимогою на найближчому пленарному засіданні не продовжувати із забудовником договір оренди земельної ділянки у сквері імені Чкалова. Про це йдеться у заяві київського осередку партії.

Там нагадали, що мешканці Шевченківського району Києва вже кілька років поспіль борються за збереження Чкалівського скверу на розі вулиць Михайла Коцюбинського і Олеся Гончара. Конфлікт навколо цієї земельної ділянки загострився через недбалість та бюрократичну тяганину.

«Столичні чиновники ще в 2019 році мали підготувати проєкт щодо встановлення меж скверу ім. Чкалова для внесення ділянки до земельного кадастру. Але до сьогодні цей проєкт так і не був розроблений і затверджений», - наголошується у заяві.

У Київській міській організації «ЄС» вважають, що будь-які чиновники та народні обранці у конфліктах щодо забудов парків, зелених зон та скверів повинні передусім враховувати інтереси місцевих жителів. Саме тому представники партії вимагають у депутатів Київради на найближчих засіданнях переглянути договір оренди і не допустити знищення частини скверу імені Чкалова.

Як повідомлялося, 2 червня земельна комісія Київської міської ради проголосувала за поновлення договору оренди ділянки землі біля Чкалівського скверу у центрі Києва, де планують звести 14-поверхівку.

Забудовник стверджує, що будівництво не суперечить закону і не несе жодної загрози Чкалівському скверу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: