Оприлюднено нові тарифи на воду в Києві

Оприлюднено нові тарифи на воду в Києві

Для киян тарифи на водопостачання підвищаться на 13,6%, на водовідведення - на 6,3%

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановила нові тарифи на центральне водопостачання та водовідведення у Києві.

Постанова «Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 червня 2016 року № 1141» була ухвалена на засіданні НКРЕКП, яке проводилося у формі відкритого слухання 4 лютого 2020 року. 

Про це повідомляє пресслужба Київводоканалу.

Згідно з постановою у Києві встановлено наступні тарифи:

На централізоване водопостачання:

  • споживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, – 4,16 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість);
  • споживачам, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, – 11,20 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість).

На централізоване водовідведення:

  • споживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, – 2,51 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість);
  • споживачам, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, – 7,96 грн за 1 куб. м (без податку на додану вартість).

До слова, мешканці Києва стали економніше витрачати воду. 

Київводоканал активізував  проекти з переобладнання водопровідних насосних станцій і переходу на очищення води гіпохлоритом натрію замість хлору. Тільки в останні три роки переобладнано було 7 артезіанських водопровідних станцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: