«Порожні стільці»: у Києві проходить акція на підтримку бранців Кремля

«Порожні стільці»: у Києві проходить акція на підтримку бранців Кремля
Олег Сенцов голодував 145 днів, вимагаючи звільнити всіх українських бранців Кремля

На Михайлівській площі близько 100 порожніх стільців з іменами політв'язнів

Сьогодні, 15 листопада, на Михайлівській площі у Києві проходить акція на підтримку українських політв'язнів в Росії і анексованому Криму під назвою «Порожні стільці».

На площі близько 100 порожніх стільців, на них прізвища тих, хто перебуває у в’язницях тимчасово окупованого Криму, Донбасу та Росії, повідомляє «112 Україна».

На акції присутні перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, заступник міністра закордонних справ Василь Боднар, члени письменницького клубу «Пен», які є організаторами цієї акції. Там також багато киян і відомих журналістів.

Учасники акції зачитують біографії, розповідають про ув'язнених. Головна мета даного заходу - підняти проблему політв'язнів, розповісти, скільки людей перебуває у в'язницях.

Як розповіла Ірина Геращенко, сім'ї політв'язнів можуть наразі звертатися до Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, аби отримати компенсацію, грошову допомогу в розмірі 100 тис. гривень, адже раніше цей процес був тимчасово заблокований.

Також вона відзначила готовність до обміну політичних в'язнів, але тільки у випадку «якщо цей процес буде адекватним». За словами Геращенко, зрушень у цьому процесі поки не спостерігається.

Раніше повідомлялося, що у листопаді українська сторона ще раз звернулася до представників РФ з вимогою надати офіційну відповідь на пропозицію передати їм 23 росіян в обмін на політв‘язнів Кремля. Однак, за даними першого віце-спікера ВР Ірини Геращенко, Москва заблокувала питання звільнення заручників та політв’язнів.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив Україну в небажанні це робити.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: