Розкрадання 2 млн грн на ремонті столичних шкіл. Прокуратура проводить 18 обшуків

Розкрадання 2 млн грн на ремонті столичних шкіл. Прокуратура проводить 18 обшуків
Правоохоронці проводять обшуки за місцем розташування підрядних підприємств
Фото: Київська міська прокуратура

Двом директорам підрядних підприємств повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном

У понеділок, 25 жовтня, прокурори Київської міської прокуратури спільно зі слідчими поліції в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом заволодіння бюджетними коштами, виділеними на реконструкцію навчальних закладів Святошинського району Києва, проводять 18 обшуків за місцем розташування підрядних підприємств та домашніми адресами їх керівників. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, у грудні 2020 року управління освіти Святошинської РДА уклало договори із 8 підрядними організаціями щодо виконання ремонтних робіт у закладах освіти на території району.

У ході досудового розслідування встановлено, що по завершенню робіт керівники підрядних підприємств внесли до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів та вартості виконаних робіт. Відповідно до експертних досліджень, сума завищень становить близько 2 млн грн, чим завдано збитків столичному бюджету.

За результатами проведених слідчих дій 25 жовтня двом директорам підрядних підприємств повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України), та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого повторно (ч. 2, 3 ст. 191 КК України).

Вирішуються питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення інших учасників злочину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: