Скандальний забудовник оскаржує створення дитсадочка на Воровського замість багатоповерхівки

Скандальний забудовник оскаржує створення дитсадочка на Воровського замість багатоповерхівки

Засідання Господарського суду Києва з розгляду цієї справи відбудеться цього тижня

Рішення Київради, яким передбачалося створення дитячого садочку № 13 на вул. Бульварно-Кудрявській, 29, оскаржується в Господарському суді Києва.

Як заявила депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» в Київраді Ольга Балицька, є підстави стверджувати, що фінансування цієї судової справи відбувається за рахунок забудовника, що має намір звести на тому місці багатоповерхівку.

Вона нагадала що депутати повернули історичну будівлю в центрі Києва дитячому садочку, аби на цій території не звели черговий житловий будинок, повідомляє прес-служба «Об’єднання «Самопоміч».

Засідання Господарського суду Києва з розгляду відповідної справи, до якого в якості третіх осіб залучили високопосадовців спільно з експертним середовищем, відбудеться цього тижня.

«Це питання дуже важливе, адже нині перезавантаженість освітніх закладів цього району сягає близько 140%! І це при тому, що найближчим часом будуть вводитися в експлуатацію нові будівлі. Очевидно, що саме зараз потрібно відновлювати/створювати нові школи та дитячі садочки», – підсумувала депутат. 

Раніше в інтерв’ю «Главкому» Балицька повідомляла, що на вулиці Воровського на місці дитсадка забудовник намагається звести 25-поверхівку. За її словами, інвестором цієї забудови може бути компанія Dim, яка будує ЖК «Автограф», «А52». «Але вони там були рік тому. Чи вони є на сьогодні - не знаю. Юридично - орендарем землі є нікому невідома фірма, створена спеціально під цей об'єкт» - зазначила Балицька.

У 2016 році до Київради подали місцеву ініціативу проти цієї забудови. Пізніше офіційно зареєстрували право комунальної власності на будівлю, що знаходиться на цій території. А 5 жовтня 2017-го міськрада прийняла рішення про створення в цьому приміщенні дитсадка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: