Столична влада планує направити на розвиток освіти понад 52 млрд грн

Столична влада планує направити на розвиток освіти понад 52 млрд грн
Депутати Київради підтримали проект міської цільової Програми «Освіта Києва на 2019-2023 роки»

Освітня програма розрахована на п'ять років

10 грудня на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту депутати підтримали проект міської цільової Програми «Освіта Києва на 2019-2023 роки».

Основний акцент у документі зроблено на доступності та відкритості освіти, в тому числі інклюзивної та спеціальної. У планах розвиток нового освітнього простору. Найближчих 5 років місто також сконцентрується на фінансовій, кадровій, академічній та організаційній автономії навчальних закладів. Про це повідомляє прес-служба Київради.

«Ще з важливого: в умовах реформування освітньої галузі, значну увагу місто приділятиме професійному розвитку педагогів. Учитель потребує безперервного удосконалення. До речі, протягом 2016-2018 років, кількість працівників галузі, які підвищували кваліфікацію в Інституті післядипломної освіти збільшилося удвічі, до 13,6 тисяч осіб. Така динаміка зберігатиметься протягом наступних 5 років. Тільки в умовах впровадження «Нової української школи» щорічно додатково потребуватимуть навчання педагогічні працівники, які працюватимуть у початковій школі – не менше 5 тисяч освітян до 2020 року та 10 тисяч – з 2021 року», – зазначила голова постійної комісії Київради з питань освіти Ганна Старостенко.

Приділятиметься значна увага і дошкільній та позашкільній освіті, кажуть у мерії. Загалом  програма складається з 11 підпрограм. Документ підтримала і постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

«Загальний обсяг коштів, необхідних на реалізацію Програми, становить трохи більше 52 мільярдів гривень. Я нагадую, що це на всі 5 років. На 2019, зокрема, планується спрямувати 9,1 мільярда гривень. По 10 мільярдів – на 2020, 2021 роки, та по 11 мільярдів  – на 2022, 2023 роки. Звичайно, протягом зазначеного терміну цифри можуть бути відкориговані. Враховуючи тенденцію минулих років, то лише сума, за можливості, буде лише збільшуватися», – зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Міську цільову програму «Освіта Києва. 2019-2023 роки» мають розглянути на одному із засідань Київради

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: