Столичні фіскали викрили схему, за якою щороку виводилось у «тінь» понад 20 млн грн

Столичні фіскали викрили схему, за якою щороку виводилось у «тінь» понад 20 млн грн
Під час обшуків правоохоронці виявили близько 50 печаток фіктивних суб’єктів господарювання, «чорнову» бухгалтерію та документацію
Фото: ДФС

Тривають слідчі дії для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності

Співробітники Головного управління ДФС у Києві спільно з Управлінням СБУ у Вінницькій області під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури викрили злочинну схему виведення в тіньовий обіг понад 20 млн грн щороку. Про це повідомляє пресслужба ДФС.

За попередніми даними слідства, протягом 2019-2021 років організатори протиправної схеми під прикриттям діяльності громадської організації проводили незаконні фінансові операції з використанням інтернет-магазину на території України, в тому числі Києва та Вінницької області.

За висновками Державної служби фінансового моніторингу України, збитки від протиправної діяльності фігурантів становлять понад 12 млн грн, з яких більшу частину виведено на банківські рахунки за межами країни, а решту переведено в готівку через розгалужену мережу підконтрольних фізичних осіб-підприємців та привласнено.

Під час обшуків за місцями проживання та в офісних приміщеннях правоохоронці виявили близько 50 печаток фіктивних суб’єктів господарювання, «чорнову» бухгалтерію та документацію, банківські картки, комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах тривають слідчі дії для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Вживаються заходи для накладення арешту на вилучене майно, блокування рахунків фіктивних структур і відшкодування збитків завданих державі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: