Суд позбавив іноземця права власності на самочинно збудовану висотку у Києві

Суд позбавив іноземця права власності на самочинно збудовану висотку у Києві

По вул. Нововокзальній у Солом’янському районі збудовано багатоповерхівку всупереч Генплану Києва

Апеляційний суд Києва скасував незаконне рішення Солом’янського райсуду столиці, який визнав за громадянином В’єтнаму право власності на багатоповерховий житловий будинок, збудований всупереч Генеральному плану міста Києва. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Як вже повідомлялось, у липні 2017 року прокуратура звернулася до районного суду із позовом, у якому вимагала зобов’язати іноземного громадянина за власний рахунок знести зайві поверхи у будинку по вул. Нововокзальній у Солом’янському районі, які останній збудував в порушення вимог Генерального плану міста Києва та земельного законодавства. На момент останньої перевірки контролюючим органом забудовник звів понад 9 поверхів, у той час як за законом має бути не більше чотирьох.

Водночас, не дочекавшись прийняття рішення у цій справі, інший суддя Солом’янського районного суду міста Києва ухвалив рішення про визнання за іноземцем права власності на весь будинок, у тому числі на 243 квартири у ньому. Таким чином фактично узаконивши завищену поверховість цієї новобудови.

«Категорично не погоджуючись з позицією районного суду та враховуючи можливе порушення інтересів майбутніх власників квартир, столична прокуратура оскаржила вказане рішення в суді апеляційної інстанції. На сьогодні постановою Апеляційного суду м. Києва апеляційну скаргу прокуратури міста Києва задоволено та скасовано незаконне рішення суду першої інстанції», - інформують у прокуратурі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: