Сумнівні китайські тести на коронавірус: Кличко розповів, що закупив Київ

Сумнівні китайські тести на коронавірус: Кличко розповів, що закупив Київ

За словами Кличка, Київ закупив не ті тести, які замовляли Іспанія та Грузія

Мер столиці Віталій Кличко прокоментував інформацію деяких ЗМІ про якість закуплених столицею експрес-тестів та того факту, що Іспанія нібито відмовилася від подібних тестів.

«Зазначу: компанія Bioeasy з 12 березня 2020 року має сертифікат на продаж чотирьох видів експрес-тестів. Іспанія відмовилася від партії тестів на антиген. Україна ж отримала тести на антитіла. У цьому їх відмінність! Тести, що отримав Київ сертифіковані в Україні», - наголосив Кличко під час онлайн-пресконференції.

Також міська влада закупила і встановила обладнання для ПЛР – інший вид тестування, що дозволяє досліджувати матеріал слизової пацієнта. Наразі Київ очікує нову партію такого обладнання.

Кличко також повідомив, що сьогодні в аптеки комунальної мережі «Фармація» надійде перша партія захисних марлевих масок – 25 тисяч.

Ці маски Київ замовив в українських виробників. «Їх продовжують шити. Очікуємо ще 75 тисяч таких масок. Також очікуємо на поставку медичних масок, що місто замовило за кордоном», - повідомив мер. 

Він зазначив, що в опорні лікарні та інші медзаклади вчора місто передало більше тисячі костюмів індивідуального захисту для медиків.

Кличко також нагадав, що апаратів штучної вентиляції легенів у київських лікарнях сьогодні - 380. 

Як повідомлялося, Грузія відмовилась від закупівлі експрес-тестів на коронавірус китайської компанії Shenzhen Bioeasy Biotechnology через сумніви у їхній якості. Перед цим, 26 березня, іспанські органи охорони здоров’я заявили, що повертають китайському виробнику придбану партію швидких тестів, оскільки вони виявилися ненадійними.

Слід зазначити, що влада Китаю почала розслідування відносно компанії-виробника бракованих тестів на Covid-19.

Про покупку для Києва швидких тестів саме цієї компанії 10 березня повідомив мер столиці Віталій Кличко

Станом на 10:00 30 березня, у Києві підтверджено 102 випадки COVID-19.

Нагадаємо, столична влада узагальнила перелік обмежень, регламентів та рекомендацій на період надзвичайної ситуації в місті.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: