Трьох митників «Борисполя» підозрюють в завдаванні збитків на 7,6 млн грн

Трьох митників «Борисполя» підозрюють в завдаванні збитків на 7,6 млн грн

Підозрюваним митникам оголосили про підозру

Фото: ДБР

Службовці три роки під час розмитнення одного виду товару неправильно вказували його код

Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру трьом працівникам митного поста «Бориспіль – аеропорт» Київської митниці, через недбалість яких держава зазнала збитків на 7,6 млн грн. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Протягом 2018-2020 років вказані особи під час розмитнення одного виду товару неправильно вказували його код згідно з класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД). Це призвело до заниження суми сплати компанією-імпортером податкових та митних платежів на більше ніж 7,6 млн гривень», – йдеться в повідомленні.

Працівників митного поста підозрюють у неналежному виконанні службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади на термін до 3 років та зі штрафом до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування триває.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс генерального прокурора, оперативний супровід – Головне оперативне управління ДБР.

Як повідомлялося, нещодавно правоохоронці повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди посадовій особі Держпродспоживслужби України, а також митному брокеру, задіяному у корупційній схемі на Київській митниці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: