У центрі Києва «авторитет», захищаючи п’яного водія, погрожував поліції

У центрі Києва «авторитет», захищаючи п’яного водія, погрожував поліції
П'яного пасажира автівки, який влаштував бійку з поліцією, закували в наручники
Фото: Інформатор

Після зупинки правоохоронцями порушника на Audi виник конфлікт між водієм авто, його захисником, поліцією і журналістами

У середу, 25 липня, за адресою Басейна, 2 у центрі Києва поліція зупинила машину, яка висадила пасажирів в недозволеному місці. В результаті виник конфлікт між водієм авто, його захисником, поліцією і журналістами.

Інцидент трапився близько 04:20, повідомляє Інформатор.

За словами поліцейських, вони слідували за Audi, яка зупинилася біля SkyBar. В авто перебували двоє чоловіків і дві дівчини. Після того, як дівчата вийшли з автомобіля, до машини підійшли патрульні.

Чоловік, який був за кермом, заперечував, що він водій, а пасажир (він же представився власником машини) влаштував бійку з поліцейськими. Обидва мали явні ознаки алкогольного сп'яніння. В результаті, пасажира закували в наручники, а тому, хто був за кермом, запропонували пройти тест на Драгері.

Патрульні при свідках зафіксували відмову проходження тесту і склали протокол за статтею 130 Адміністративного кодексу України. Чоловік продовжував заперечувати, що він є водієм навіть при пред'явленні запису з відеореєстратора поліцейських. Зазначимо, що на порушника вже раніше виписували адмінматеріал за цією ж статтею, і права у нього вилучено.

Пізніше до затриманих людям приєдналася група підтримки. Невідомий чоловік у білій сорочці всіляко перешкоджав зйомці, погрожував дістати з авто «батіг» (на кримінальному жаргоні – пістолет. – Ред.), нецензурно висловлювався і кидав в оператора недопалки.

В результаті підписувати протокол водій Audi відмовився. Після чого приїхав тверезий водій, який під розписку забрав автомобіль.

Нагадаємо, водій автомобіля Hummer збив неповнолітню дівчинку, яка переходила дорогу на пішохідному переході. Після наїзду водій іномарки зник з місця пригоди.

Проте водія вдалося затримати. Під час затримання хлопець пручався і кричав, що з ним поводяться несправедливо. За словами поліції, перших ознак алкогольного сп'яніння у водія немає.

Водієм Hummer виявився колишній боксер, а нині директор, власник та інвестор фірми Fit & Sweet Кирило Островський, 1995 року народження.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. 

Наразі винуватця трагедії затримано в порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Також вирішується питання про додаткову кваліфікацію його дій за ст. 135 КК України (залишення у небезпеці). Готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також, що відомо про водія-вбивцю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: