У Києві горить лісопаркова зона

У Києві горить лісопаркова зона

Загоряння площею 3 га виникло на лівому березі столиці

На лівому березі Києва сталася пожежа у лісопарковій зоні площею 3 гектари. Про це Громадському повідомила речниця столичної Держслужби надзвичайних ситуацій Світлана Водолага. 

За її словами, виклик про пожежу надійшов о 14:18. На місце події вирушили 2 підрозділи ДСНС. Також до гасіння пожежі залучені фахівці лісового господарства та комунальні служби.

Нагадаємо, вранці у вівторок, 5 червня, на території 10-кілометрової зони (район ВРП-330 ДСП ЧАЕС) було виявлено задимлення і загоряння трави та чагарників. 

Глава Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що на місці пожежі у Чорнобильській зоні знайдено смолоскипи.

У мінекології повідомили, що на території зони відчуження у зв’язку із масштабною пожежею посилено контроль за радіаційною ситуацією.

Фахівці запевняють, що радіаційний фон у містах Київ, Чорнобиль та на промисловому майданчику ЧАЕС перебуває у межах норми.

7 червня, о 17:50 пожежу в лісовому масиві у зоні відчуження ЧАЕС було ліквідовано. 

8 червня о 13:17 у зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення поблизу с. Копачі сталося займання сухої підстилки на площі близько 1 га.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: