У Києві на коронавірус перевірять усі інтернати

У Києві на коронавірус перевірять усі інтернати
У Києві на коронавірус перевірять усі інтернати

На сьогодні, в інтернатних установах перебуває 2108 осіб

Через спалах коронавірусної інфекції в Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат мер Києва Віталій Кличко доручив перевірити інші інтернатні установи міста на наявність вірусу у працівників та підопічних закладів.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Раніше повідомлялося, що у Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат виявили вогнище захворювання на коронавірус. Інфікована 81 особа - як вихованки, так і співробітники інтернату. Заклад закрили на карантин.

«Незважаючи на усі обмежувальні заходи, у Дарницькому будинку-інтернаті таки стався спалах коронавірусної інфекції. Лабораторно підтверджено 81 випадок: 53 вихованки та 28 працівників. Зараз заклад зачинено на карантин. На в’їзді на територію чергують рятувальники та поліція. У зв’язку з цим міський голова доручив перевірити інші інтернатні установи міста, яких всього в Києві вісім. Наразі підозр на захворювання в інших установах немає», – зазначила Хонда.

За її словами, перевірка інтернатних закладів, спільно з Головним Управлінням Держпродспоживслужби в місті Києві розпочнеться від завтра. Всі підопічні та персонал установ будуть протестовані на коронавірусну інфекцію.

На сьогодні, в інтернатних установах перебуває 2108 осіб:

  • Дарницький дитячий будинок-інтернат – 80;
  • Святошинський дитячий будинок інтернат – 86;
  • Київський пансіонат ветеранів праці – 230;
  • Київський психоневрологічний інтернат – 184;
  • Ново-білицький психоневрологічний інтернат для чоловіків – 369;
  • Пуща-Водицький психоневрологічний інтернат – 318;
  • Київський геріатричний пансіонат – 197;
  • Святошинський психоневрологічний інтернат – 644

Правоохоронці відкрили провадження за ч. 2 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу.

Санкція передбачає до 8 років ув’язнення.

Як повідомлялося, станом на ранок 15 травня, у Києві підтверджено 2068 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 56 осіб. Серед них – 9 медиків. За минулу добу в Києві від коронавірусу померла одна людина. Усього за цей час – 43 летальних випадки. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: